Найбільше українці витрачають на їжу та безалкогольні напої / REUTERS

На карантині витрати українців зменшилися на 10,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Загалом громадяни упродовж квітня, травня, червня 2020 року здійснили покупок на 649,3 мільярда гривень.

Читайте такожУкраїнці віддають перевагу товарам через Інтернет: що купують найчастіше

Про це повідомляє Державна служба статистики.

Відео дня

Як свідчить опублікована інформація, українці найбільше витрачали на продукти харчування та безалкогольні напої - 278 684 мільйонів гривень або 42,9%. На комуналку загалом пішло 90 617 мільйонів гривень або 13,9%. На третій сходинці за витратами транспорт - 50 493 мільйони гривень.

Далі у переліку алкогольні напої, тютюнові вироби та наркотики - 7,5%; охорона здоров'я - 6,3%; одяг і взуття - 4,3%; різні товари та послуги - 4,2%; предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла - 4,0%; відпочинок і культура - 2,8%; зв'язок - 2,7%; ресторани та готелі - 2,6%; освіта - 1,0%.

Що цьому передувало

  • Раніше опитування на замовлення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) виявило, що негативні економічні наслідки від пандемії COVID-19 відчули на собі 69% українців.
  • Також українці відчули на карантині нестачу ґаджетів. Адже в умовах обмежень доступ до Інтернету та комп’ютера став необхідною умовою для повноцінного навчання.
  • Згідно з опитуванням, 16% українців відчували нестачу ґаджетів, а 73% під час карантину щодня користувались інтернетом.