Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації працює над впровадженням фінансового моніторингу віртуальних активів, який буде необхідний у разі легалізації Верховною Радою таких активів.

Читайте такожКабмін підтримав створення ради з питань розвитку цифрового

Про це повідомила прес-служба Мінцифри у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

"Готуємося до впровадження фінансового моніторингу віртуальних активів. Фінансовий моніторинг віртуальних активів дозволить перевірити походження транзакцій. Для цього співпрацюємо з компанією Crystal Blockchain B. V., яка є одним з провідних світових виробників програмного забезпечення для моніторингу операцій з віртуальними активами", - сказано в повідомленні.

Також у відомстві повідомили, що їх фахівці пройдуть спеціальне навчання з професійного моніторингу транзакцій з віртуальними активами.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект "Про віртуальних активах", яким пропонується легалізація таких активів і створення регуляторних умов для існування ринку торгівлі такими активами, як, наприклад, криптовалюти.

Легалізація віртуальних активів та впровадження в Україні електронного податкового резидентства є одним з пріоритетів роботи уряду.