Як худнути від прогулянок / фото ua.depositphotos.com

Фітнес-тренер Владислав Твердохліб розповів, як правильно ходити для боротьби із зайвою вагою. Існує версія, що для здоров'я та схуднення потрібно робити 10 тисяч кроків на день. Проте насправді усе дуже індивідуально.

В ефірі "Сніданку з 1+1" тренер розповів, що для схуднення і покращення стану здоров'я кількість кроків потрібно збільшувати поступово. Не варто намагатися одразу пройти 10 тисяч кроків, якщо до цього ви дуже мало рухалися. Це призведе до втоми, а потім ви не захочете гуляти пішки, адже у вас все буде боліти, вважає тренер.

Не варто також намагатися "пробігти" та дуже швидко "находити" багато кроків за годину. Окрім цього, під час прогулянок ви можете медитувати. Довгі маршрути допомагають очистити думки, заспокоїтися та поліпшити не тільки фізичний стан, а ще й психологічний.

Тренер радить розминатися перед прогулянками. Зніміть взуття, походіть вдома на зовнішній та внутрішній частині ступнів. Походіть на п'яточках, на носочках. Це допоможе розім'яти ноги, так ви не будете швидко втомлюватися.

Також тренер радить постояти на одній нозі, а потім на інший. Під час цього ви можете нахилятися вниз та руками торкатися підлоги. Так ви будете відчувати свої м'язи, ноги "прокинуться" й почнуть розігріватися. Нахиляйтеся як мінімум по 10 разів на кожній нозі, після цього потрібно трохи поприсідати, зробити випади, а вже потім ви можете починати прогулянку.

Для схуднення ви маєте багато гуляти та не забувати про правильне харчування. За словами тренера, втрачати вагу від прогулянок цілком реально, потрібно лише зробити це своєю звичкою та постійно рухатися.

Нагадаємо, раніше дієтолог відповіла, що заважає жінкам схуднути після 40 років.

Вас також можуть зацікавити новини: