Про рак можуть свідчити й кровотечі / фото medicalxpress

Як вважають у ВООЗ, приблизно чверті населення планети у той чи інший період життя загрожує рак.

Лікарі з центру профілактики раку назвали симптоми, при виявленні яких необхідно терміново звернутися до лікаря, оскільки вони можуть бути свідченням онкології, причому, в серйозній формі. Про це пише "Вона".

Читайте такожЗакуплені від раку ліки вже завезені в Україну, але ще не направлені у регіони - МОЗ

Відео дня

Медики зазначили, що ракові пухлини часто розвиваються без якихось симптомів до певного моменту. Але найстрашніше навіть не в цьому, а у тому, що багато пацієнтів довгий час терплять біль, списуючи його на якісь інші чинники. В результаті високий ризик того, що діагноз буде поставлений занадто пізно.

Приводом для звернення до лікаря має стати постійний біль у будь-якій ділянці тіла, який не пов’язаний з уже діагностованими у вас захворюваннями. Здається, що біль – явна вказівка на неполадки в організмі, але як показує практика, пацієнти можуть терпіти доти, поки він не стане нестерпним.

Безпричинна втрата ваги є одним із симптомів раку. Якщо ваш спосіб життя і раціон не змінювався останнім часом, але при цьому ви стали стрімко втрачати вагу, потрібно звернутися до лікаря.

Про рак можуть свідчити кровотечі. Особливо треба насторожитися, якщо ви помітили кров у сечі або калі, а у жінок тривожним сигналом також є кров’янисті виділення поза менструації.

Будь-які шишки, нарости та нові родимки на тілі краще показати лікарю. Особливо якщо вони швидко збільшуються у розмірах.