Чоловік у присутності 6-річної дитини оголив статевий орган / facebook.com/anastasiia.grigoruk

У Києві розпочато кримінальне провадження за розбещення малолітніх дітей у приміщенні школи.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, до Подільського управління поліції звернулась директор школи із повідомленням про те, що невідомий чоловік проник у приміщення туалету та вчинив розпусні дії відносно малолітнього учня.

Як зазначив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, у ході бесіди з працівниками школи, учнями та батьками дитини «дитячим» поліцейським вдалось встановити, що правопорушник, скориставшись відсутністю сторонніх осіб, «у присутності 6-річної дитини оголив статевий орган та намагався вчинити розпусні дії», але хлопчик відштовхнув незнайомця та вибіг у коридор.

Відео дня

Читайте такожЗа 9 місяців в Україні 55 разів нападали на журналістів – НСЖУ

«Водночас до поліції звернулись батьки учня іншої школи із заявою про те, що того дня за аналогічних обставинах невідомий намагався вчинити розпусні дії по відношенню до їх 8-річного сина. Школяр одразу залишив туалетну кімнату, а чоловік зник», - зазначив начальник управління поліції.

У поліції повідомляють, що проведеними розшуковими заходами співробітники ювенальної превенції встановили особу та затримали зловмисника. «Ним виявився 28-річний місцевий мешканець, який до кримінальної відповідальності раніше не притягувався», - сказано у повідомленні.

Іщенко повідомив, що «за вказаними фактами розпочате кримінальне провадження за частиною четвертою статті 152 (Зґвалтування) та частиною другою статті 156 (Розбещення неповнолітніх), Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п'ятнадцяти років позбавлення волі».

У повідомленні сказано, що підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Києва.