Євросоюз оновив список безпечних країн / фото REUTERS

У Європейському Союзі знову не внесли Україну до переглянутого списку країн, громадянам яких дозволено в'їзд в країни-члени ЄС у період пандемії коронавірусної інфекції.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Зокрема, внаслідок перегляду щодо поступового скасування тимчасових обмежень для подорожей в ЄС без нагальної необхідності було оновлено список третіх країн, щодо яких карантинні обмеження підлягають скасуванню. Рекомендаціями Ради ЄС передбачено, що список цих країн буде й надалі переглядатися регулярно і у разі необхідності оновлюватися.

Відео дня

Читайте такожБілорусь відсьогодні змінила правила в'їзду і транзиту через країну

Кому відкриють в'їзд до Євросоюзу

Відштовхуючись від встановленого критерію і умов з врахуванням епідеміологічної ситуації, з 22 жовтня країни-члени Євросоюзу можуть поступово скасовувати обмеження на зовнішніх кордонах для жителів Австралії, Японії, Нової Зеландії, Руанди, Сінгапуру, Південної Кореї, Таїланду, Уруґваю та Китаю, якщо в КНР на принципах взаємності у відповідь скасують обмеження для громадян країн-членів ЄС.

Крім того, обмеження на подорожі поступово можуть скасовуватися для спеціальних адміністративних районів Китаю, а саме Гонконгу та Макао, за умови взаємного підтвердження зняття таких обмежень від цих районів.

Крім того, жителі Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану повинні вважатися резидентами Євросоюзу для відвідування ЄС.

Україну вкотре не включили у список країн, жителям яких дозволено в'їжджати до ЄС без обмежень.

Ситуація з коронавіром в Україні

В Україні станом на ранок 22 жовтня зареєстровано 322 тис. 879 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 6 тис. 43 летальних, 134 тис. 898 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 7 тис. 53 нових випадки.