Українець помер в Туреччині від СOVID-19 / Facebook. Ірина Гуцол

Житель міста Виноградів Закарпатської області України вирушив на відпочинок до Туреччини з дружиною та дочкою, але раптово захворів і помер від коронавірусу. Сім'я загиблого не має можливості самостійно вивезти його тіло на батьківщину.

Читайте такожІнфекціоніст розповіла, як можна уникнути нового спалаху COVID-19 в Україні

Про це в Facebook повідомила подруга дружини загиблого Ірина Гуцол.

Відео дня

«Потрібна ваша допомога, щиро вірю в силу фб! У моєї колежанки Вікторії Лях помер чоловік від короновірусу в Туреччині. Це найстрашніша пандемія косить і забирає кращих з кращих. Тому прошу про допомогу, тому що Віка з дочкою біля чоловіка в Туреччині і потрібні великі кошти для транспортування тіла чоловіка. Може хтось зможе допомогти грошима, а хтось радою», - зазначила вона.

Скріншот

У коментарях жінка уточнила, що страхова компанія відмовляється покрити вартість репатріації, адже у застрахованої особи «відсутня розширена програма страхування Ковід».

«Згідно з програмою Sport B new, яка у даного застрахованого, випадок відповідальності страхової компанії з нагоди ковід припиняється через 14 днів після ведення кейса. Також інформуємо Вас про те що по прибуттю на територію батьківщини, Ви маєте право звернутися в Вашу страхову компанію з питання про відшкодування», - наводить Гуцол відповідь страховиків.

На публікацію відреагував посол України в Туреччині Андрій Сібіха. Він порадив родичам загиблого звернутися за допомогою в українське консульство в Анкарі, Анталії або Стамбулі.

Коронавірус в Україні: дані за станом на 8 вересня

  • З початку пандемії в Україні зареєстровано 140 тис. 479 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 934 летальних, 63 тис. 546 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 2 тис. 411 нових випадків.
  • 24% українців вважають зовсім не загрозливою для себе епідемію коронавірусу, і тільки 14% - дуже загрозливою. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Відпочинок в Туреччині 2020