ЗСУ почали контрнаступальні дії в Херсонській області / facebook.com/GeneralStaff.ua

Нещодавня успішна контратака українських військових у Херсонській області змусила ворожі війська перейти до оборони.

До такого висновку дійшли аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW).

В Інституті припускають, що такі дії українських захисників, ймовірно, спрямовані на зрив планів Росії зі створення сильних оборонних позицій на півдні.

Відео дня

"Хоча українська контратака, мабуть, не призведе до відвоювання значної території в найближчому майбутньому, вона, швидше за все, порушить російські операції та потенційно змусить Росію перекинути підкріплення в Херсонську область, яка в основному утримується нестандартними підрозділами. Українські контратаки можуть додатково уповільнити зусилля Росії щодо консолідації адміністративного контролю над окупованим півднем України", - йдеться в повідомленні.

ЗСУ відтіснили ворога в Херсонській області / understandingwar.org

Як писав УНІАН, напередодні радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань повідомив, що українські військовослужбовці пішли в контрнаступ на Бериславському напрямку і вже просунулися на 9 кілометрів. За його словами, окупантів вибивають з третьої лінії оборони, яку ті вибудовували раніше. В ОК "Південь" кажуть, що внаслідок контрнаступальних дій на півдні ворог зазнав суттєвих втрат і зайняв оборону на невигідних і недообладнаних позиціях.

Військовий експерт Олег Жданов висловив думку, що російські війська намагаються обладнати позиції, побудувати військові бази і закріпитися в Херсонській області, проте вони не встигнуть цього зробити.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк запевнив: щоно Росія виснажиться і втратить наступальний потенціал, а Україна накопичить достатньо сил - південь нашої країни обов'язково буде звільнений. За його словами, "це не питання одного дня або місяця, але і не питання року".