ЗСУ обороняють Очеретине / фото 148-та окрема артилерійська бригада

Якщо російським військам вдасться захопити й утримати Очеретине, це може відкрити життєво важливі українські логістичні маршрути, що пов'язують три ключові військові вузли - Костянтинівку, Покровськ і Велику Новосілку. Про це на умовах анонімності розповів офіцер Східного командування України, пише CNN.

Зазначається. що, поки Україна чекає на новий схвалений пакет військової допомоги від США, російські війська продовжують просуватися на сході. І одним з основних об'єктів уваги для росіян наразі залишається саме селище Очеретине.

Моніторинговий проект DeepState майже щодня показує просування Росії на захід по височині.

Відео дня

"Місцевість має вирішальне значення для лінії оборони України на цій частині фронту і є основною метою російських військ відтоді, як вони захопили Авдіївку", - ідеться в публікації.

Остання карта лінії фронту від DeepState показує, що центр Очеретине, включно із залізничною станцією, перебуває в руках Росії. При цьому Україна також втрачає позиції в сусідньому селі Новобахмутівка, пише CNN.

США передали Україні далекобійні ракети ATACMS

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, США таємно поставили Україні ATACMS - ракети дальнього радіусу дії. Зазначалося, що ракети були включені в пакет військової допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів, який президент США Джо Байден схвалив 12 березня.

У Повітряних силах ЗСУ попередили, що російські війська можуть вдарити по Україні ракетами і дронами напередодні отримання допомоги від США.

Вас також можуть зацікавити новини: