ЗМІ показали, як друг Шойгу приватизував купу нерухомості після анексії Криму / На фото – "глава" Криму Сергій Аксьонов та друг Шойгу Олег Белавенцев, джерело: мызабудущее.рф

Близький друг міністра оборони Росії Олег Белавенцев, якого ЗМІ вважають куратором захоплення Росією Криму у 2014 році, скупив нерухомість на півострові на близько мільярд рублів.

Про це йдеться у розслідуванні проекту База.

Читайте такожУ Москві у фітнес-клубі розстріляли "злодія в законі": вбивство зняли камери

Відео дня

Белавенцев, члени його родини та пов’язані з ними компанії володіють 4 будинками, 9 апартаментами, 7 квартирами, котеджем в елітному районі, двома пам’ятниками архітектури, пансіонатом, майстернею і багатьма складами.

У володіння Белавенцева перейшла, зокрема, нерухомість «людини сім’ї Януковича» Олени Казимирової – маєток і пам’ятник архітектури у Балаклаві.

jalita.com

Все майно було скуплене росіянином вже після окупації Криму і за цінами у кілька разів нижчими за кадастрову вартість, зауважують журналісти. Сам Белавенцев, хоч і обіймає посаду почесного консула Нікарагуа в Криму, залишається одним з найвпливовіших політиків і є другом підконтрольного Кремлю «глави» півострова Сергія Аксьонова.

Окупація Криму: довідка УНІАН

  • Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.
  • Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.