аттестат лнр / СМИ сепаратистов

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Наталія Харченко в ході презентації оновлених «Досліджень потреб гуманітарної допомоги Донецької та Луганської областей».

Дослідження ініційовано Гуманітарним штабом Ріната Ахметова і було проведено у 30 найбільш нужденних містах тимчасово окупованій території і «сірої зони» (містах на лінії зіткнення) Донецької і Луганської областей.

Читайте такожКримчани з атестатами РФ не зможуть вступити до українських вишів

Відео дня

«Актуальною темою є стурбованість населення статусом освіти, яку отримують їхні діти. Більшість батьків – 66% батьків школярів і 71% батьків студентів - висловлюють свою стурбованість визнанням атестатів і дипломів, які отримають їх діти по завершенню свого навчання», - сказала Харченко.

У той же час експерт зазначила, що дітей в освітніх установах стало більше, викладачів вистачає, школи отримали нові підручники з Росії, навчальна програма - «російського стандарту».

Читайте такожДо російських вишів поступили 666 випускників з атестатами "ДНР"

«Базові потреби задоволені (опалення, скління, ремонт дахів). Але є гостра проблема в додаткових речах - меблях, гардинах, спортінвентарі, канцелярії, музичних інструментах», - сказала Харченко.

Також експерт зазначила, що у дітей, які проживають на Донбасі, спостерігається спад соціальної активності, вони повертаються у свою звичайну зону комфорту.

Читайте такожУ Росії мають намір приймати шкільні атестати "ДНР" і "ЛНР"