REUTERS

Про це повідомляє РИА Новости із посиланням на її адвоката Сергія Бадамшина.

"Прийняте рішення про скасування запобіжного заходу", - сказав Бадамшин. Адвокат пояснив, що найближчим часом Давидова вийде зі слідчого ізолятора. "Вона поїде у Вязьму до своїх дітей", - додав захисник.

"Слідчий пояснив, що від адвоката надійшло клопотання про зміну запобіжного заходу і він вирішив, що воно достатньо вмотивоване і таке, що підлягає задоволенню", - сказав Бадамшин.

Відео дня

Читайте такожЧоловік обвинуваченої у держзраді росіянки відмовився свідчити у її справі

29 січня Лефортовський суд Москви видав санкцію на арешт до 19 березня Давидової, яка є матір'ю сімох дітей. Вона перебувала у московському СІЗО "Лефортово". За даними ЗМІ, Давидова у квітні минулого року зв'язалася з українським посольством і повідомила, що військова частина поряд з її будинком у Вязьмі Смоленської області спорожніла. Крім того, вона припустила, що солдати могли бути скеровані в Донецьк. Після цього проти неї в РФ порушили кримінальну справу.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 лютого, в МЗС України заявили, що ситуація навколо Давидової свідчить про деградацію правоохоронної системи РФ і критичної ситуації із правами людини у цій країні. За словами речника МЗС України Євгена Перебийніса, «уся ця ситуація навколо громадянки Давидової свідчить про дуже серйозну деградацію правоохоронної системи у Росії і взагалі про критичну ситуацію із правами людини в цій країні».