Жителі Мосула продовжують покидати охопленого боями міста / REUTERS

Про це повідомляє Еuronews з посиланням на дані ООН.

За даними ООН, 26 жовтня бойовики розстріляли 232 особи, серед яких 190 колишніх офіцерів сил безпеки Іраку.

Також радикальні ісламісти викрали в Мосулі та його околицях близько 8 тис. сімей, щоб використовувати їх як «живий щит». Про це заявила офіційний представник Управління верховного комісара ООН з прав людини Равіна Шамдасані.

Відео дня

“Боягузлива і підла стратегія ІДІЛ намагатися використовувати заручників, мирних жителів, щоб вивести з-під удару військової операції певні пункти, зони, збройні формування, ефективно використовуючи як живий щит десятки тисяч жінок, чоловіків і дітей. Багато з тих, хто відмовився підкоритися, були розстріляні на місці", - сказала вона.

Читайте такожБойовики ІД стратили біля Мосула щонайменше 65 людей - ЗМІ

Іракське військове командування повідомило, що з початку операції з визволення Мосула під контроль урядових сил і курдських збройних формувань перейшли близько 80 населених пунктів. У них антитерористичні підрозділи виявляють обладнані бойовиками тунелі, один із них довжиною в три кілометри. Також в околицях Дженіна, як повідомляє іракське телебачення, було знайдено і знищено великий цех ІДІЛ з виробництва вибухових пристроїв.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня почалася спецоперація з визволення іракського міста Мосул від терористів ІДІЛ.

Мосул – найбільше місто під контролем бойовиків, де до війни проживало майже 2 млн осіб, вважається "столицею" ІДІЛ в Іраку.