За словами Меркель, сторони можуть почати разом вести переговори з талібами \ фото REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорили можливість переговорів з членами терористичного руху "Талібан".

За словами Меркель, сторони можуть почати їх вести спільно.

"Ми, зрозуміло, обговорили ситуацію в Афганістані. Щоб жителі Афганістану не ставали жертвами контрабандистів і перевізників, ми повинні забезпечити надання гуманітарної допомоги", - підкреслила Меркель.

Відео дня

"Ми обмінялися думками про переговори з "Талібаном" і, можливо, продовжимо це робити разом через наших уповноважених по Афганістану", - сказала Меркель на брифінгу після зустрічі з Ердоганом у Стамбулі, передає ТАСС.

Цього тижня 20 провідних держав світу провели надзвичайний саміт щодо Афганістану.

Читайте такожТаланти відмовилися співпрацювати з США для боротьби з "Ісламською державою"

Захоплення влади в Афганістані талібами

Таліби захопили Кабул і оголосили про контроль над усією територією Афганістану 15 серпня. Колишній президент країни Ашраф Гані покинув Афганістан того ж дня.

30 серпня США остаточно вивели війська з країни, після чого "Талібан" оголосив про повну незалежність Афганістану.

Президент США Джо Байден назвав виведення американських військ з країни "неймовірно успішною місією".

В ході виведення американських військ і евакуації мирних громадян загинули 13 американських військовослужбовців в результаті підриву смертника біля аеропорту Кабула.

30 вересня начальник Генштабу США Марк Міллі назвав причини поразки американської армії в Афганістані. Він зазначив, що це сталося через рішення, прийняті чотирма попередніми адміністраціями. Міллі висловив думку, що США прийняли серію невірних стратегічних рішень, які в сукупності призвели до невдачі всієї військової операції в Афганістані.