Соцмережі обговорюють історичний політ Crew Dragon / скріншот, Twitter

Компанія SpaceX Ілона Маска напередодні успішно запустила в космос корабель CrewDragon з двома астронавтами на борту, повернувши Сполученим Штатам можливість відправляти астронавтів на МКС власними силами, без допомоги "Роскосмосу".

Читайте такожЯк минув історичний запуск ракети SpaceX з астронавтами NASA: яскраві кадри (фоторепортаж)

Соцмережі відреагували на історичний пуск хвилею мемів і коментарів. Користувачі згадують, як глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін не раз робив їдкі коментарі в адресу компанії Маска і просто сміявся над американською астронавтикою.

Багато хто порівнює успіхи відносно невеликої компанії Маска зі скромними досягненнями величезного "Роскосмосу" за останні роки.

скріншот, Twitter
скріншот, Twitter
скріншот, Twitter
скріншот, Twitter
скріншот, Twitter
скріншот, Twitter
скріншот, Twitter
скріншот, Twitter
скріншот, Twitter
Соцмережі

Жарти користувачів торкнулися і українських реалій.

скріншот Facebook

скріншот Facebook
скріншот, Twitter

Примітно, що Ілон Маск після успішного пілотованого пуску Crew Dragon пригадав, як Рогозін у 2014 році пропонував американцям стрибати в космос на батутах.

З моменту закриття програми Space Shuttle у 2011 році США були змушені користуватися сторонніми послугами для своїх космічних місій. NASA купувало місця на російських кораблях «Союз», щоб доставляти своїх астронавтів на МКС.

У 2014 році, коли Вашингтон почав вводити санкції проти Москви за агресію в Україні, нинішній глава «Роскосмосу» Дмитро Рогозін написав у Twitter знущальний пост щодо американської астронавтики. У той момент він займав в уряді РФ посаду-віце-прем'єра і вів питання космосу.

«Проаналізувавши санкції проти нашого космопрому, пропоную США доставляти своїх астронавтів на МКС за допомогою батуту», — написав він.