МОЗ оновило дані щодо карантинного зонування / фото УНІАН

На сьогодні показники "жовтої" зони епідемічної небезпеки мають 13 регіонів України, зокрема, столиця.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров'я. 

Читайте такожВісім областей України та Київ виходять з "червоної" зониПоказникам "жовтої" зони станом на 9 грудня відповідають Київ, Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська та Чернівецька області.

Відео дня

Вінницька, Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області відповідають показникам "червоної" зони.

Донецька та Одеська - в "помаранчевій" зоні. Днем раніше Одеська область була в "жовтій" зоні. Станом на четвер там фіксують зависокий коефіцієнт виявлення випадків інфікування. 

Нагадаємо, що дані МОЗ щодо зонування беруться до уваги під час ухвалення урядовою комісією рішення щодо встановлення рівня епіднебезпеки в тому чи іншому регіоні і впровадження відповідних карантинних обмежень.

МОЗ розширило 'помаранчеву' і зменшило 'жовту' зону карантину

Карантин в Україні

З 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, ухвалені урядом минулого тижня.

"Торкнуться вони, в першу чергу, невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на "жовтому" рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ - "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку 063/о", - зазначив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Для обслуговування відвідувачів і клієнтів працівникам ресторанів, готелів і спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських місць можна буде використовувати й негативний тест, що діє 72 години, або альтернативний документ - COVID-сертифікат про одужання.

"Таким чином, на "жовтому" рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів", - підсумував представник уряду.

Карантинні правила з 6 грудня / зображення МОЗ
Карантинні правила з 6 грудня / зображення МОЗ

Вас також можуть зацікавити новини: