Спасибко наголошує, що заяву про звільнення з посади заступника голови КМДА не писав / kievcity.gov.ua

Заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Спасибко наголошує, що заяву про звільнення не писав.

Про це йдеться у повідомленні на його сторінці у Facebook.

"Друзі, маю прокоментувати заяву голови КМДА Віталія Кличка щодо мого можливого звільнення. По-перше, заяву про звільнення писати не планував, не писав і в цих обставинах писати не буду", - зауважив Спасибко.

Відео дня

За його словами, минулого тижня Кличко дійсно звернувся з проханням написати заяву про звільненння. "Без пояснень чи нарікань на мою роботу. Як доросла досвідчена людина я не питав подробиць, але попросив час на роздуми і можливість знайти нову роботу та перевестись чи працевлаштуватись в іншому місці. І буквально ранком понеділка я про своє звільнення, як про вирішене вже питання, дізнаюсь з трансляції брифінга керівника одночасно з усіма провідними ЗМІ країни", - заявив Спасибко.

Читайте такожВибори в столиці. Коли слід очікувати зміну влади в КиєвіВін повідомив, що зі ЗМІ дізнався про причину можливого звільнення – "неподолання мною гострих питань, пов'язаних з Генпланом міста".

"З березня 2019 року відповідальним за підготовку Генерального плану до ухвалення є заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп, і цю інформацію можна відслідкувати за протоколами доручень. Тобто за цією логікою звільнити необхідно іншого заступника. А я не хочу бути людиною, на яку покладають відповідальність за провали, які я не здійснював", - заявив Спасибко.

За його словами, 20 вересня підписано розпорядження № 1677, відповідно до якого контроль за Департаментом містобудування та архітектури та Департаментом земельних ресурсів передано іншому заступнику. "Можливо, перерозподіл сфер впливу і був основною метою всіх цих дій", - припустив Спасибко і додав, що планує продовжувати працювати "на благо рідного Києва".

Як повідомляв УНІАН, 23 вересня на брифінгу Київський міський голова - голова КМДА Кличко заявив, що заступники голови КМДА Дмитро Давтян та Олександр Спасибко написали заяви про звільнення.

Також Кличко представив свого нового радника - підприємця та засновника Comedy Club UA Максима Бахматова, висловивши сподівання, що уряд узгодить кандидатуру Бахматова на посаду заступника голови КМДА.

"Я поспілкувався з паном Давтяном. Я попросив написати заяви і одного, й іншого (Давтяна і Спасибка. Їхні обов’язки розподілені між іншими заступниками. Частина тепер це, зокрема частина відповідальності, яку покладено на Максима Бахматова. І зараз ми подаємо документи до Кабміну. На даний момент що я можу зробити - це призначити Бахматова радником, а потім вже будуть наступні кроки. Якщо ви знаєте, на жаль, я як Київський міський голова, як голова КМДА не можу призначити чи звільнити заступників своїх без погодження з Кабінетом міністрів…", - сказав Кличко.

Сьогодні, 24 вересня, Давтян повідомив, що не писав заяву про звільнення з посади.