Документ вже передано на розгляд до профільного комітету / Фото УНІАН Володимир Гонтар

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Читайте такожПадіння української економіки сповільнилося до 5,8% - Мінекономіки

Відео дня

Ініціаторами проекту постанови стали 16 депутатів від партій "Слуга народу", "Батьківщина", "Опозиційна платформа — за життя", "Довіра" і "Голос".

Зазначається, що документ вже передано на розгляд профільного комітету.

Як зазначено в пояснювальній записці до постанови, за час перебування Петрашка на чолі Мінекономіки "стан і основні показники діяльності у відповідних сферах істотно погіршилися".

Хронологія подій

Верховна Рада призначила Ігоря Петрашка на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України в березні 2020 року.

"За" проголосували 217 депутатів зі «Слуги народу», також кандидатуру Петрашка підтримали 7 депутатів з групи «За майбутнє», 13 з групи «Довіра» і 6 позафракційних депутатів.

Що відомо про Петрашка

Ігор Петрашко закінчив Львівський національний політехнічний університет за спеціальністю бізнес-адміністрування, також має диплом МВА бізнес школи при університеті Вандербільта в США.

Починаючи з 1996 року, Петрашко працював на керівних посадах у компаніях, які надавали послуги з консалтингу та здійснювали діяльність у сфері інвестиційних послуг.

З 2013 року він працював в одному з найбільших аграрних виробників України - агрохолдингу Ukrlandfarming, власником якого є бізнесмен Олег Бахматюк.