В поліції розповіли про порушення виборчого законодавства / фото 112.ua

Від початку кампанії з місцевих виборів в Україні зареєстровано понад 500 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого законодавства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Читайте такожВ Житомирі кандидат у депутати порозвішував дзеркала зі своїм прізвищем в ліфтах (фото)

Відео дня

За його словами, в цілому по Україні з початку виборчої кампанії, тобто з 5 вересня, зареєстровано 508 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого законодавства. З них 253 - щодо прямого порушення, а 255 опосередковано пов’язані з виборчим законодавством. Лише сьогодні зареєстровано 33 провадження. В цілому повідомлено про підозру у 21 провадженню 30 особам. П’ятьом особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, трьом з них — без альтернативи внесення заставі.

Своєю чергою начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко зазначив, що на сьогодні у столиці за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, складено 230 адмінпротоколів, з них 206 вже доправлено до судів, зареєстровано 60 кримінальних правопорушень. В основному це хуліганські дії, пошкодження агітаційних наметів, білбордів. За 17 справами вже пред’явлено підозри, підозрюваних затримано. Також під вартою утримується особа, яка з ножем напала на агітатора.

Місцеві вибори в Україні-2020

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.
  • Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу.
  • 13 вересня член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий заявив, що зарахування адміністративної одиниці до «червоної» зони епідемічної небезпеки не є підставою для скасування виборів на цій території.