Тіло жінки з явними ознаками насильницької смерті знайшли у лісовій гущавині / фото поліція області

У Хорошівському районі Житомирської області двоє підлітків жорстоко розправилися з жінкою.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Тіло жінки з явними ознаками насильницької смерті знайшли у вівторок, 7 липня, в смт Іршанську у лісовій гущавині.

«Поліцейські розпочали роботу з встановлення особи жінки, оскільки жодних документів при ній не було», - розповів начальник ГУНП Житомирської області Юрій Олійник.

Після встановлення особи загиблої поліцейські направилися до п’ятиповерхівки неподалік, де вона проживала разом із співмешканцем.

фото поліція області

Квартира була зачинена, а під час опитування сусідів поліцейські з’ясували, що уже упродовж двох днів її господарів не видно. Під час візуального огляду через вікно в одній з кімнат оперативники помітили чоловіка, який лежав  на ліжку без ознак життя. Згодом з’ясувалось, що це і був 60-річний власник квартири.

За фактом смерті обох було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Згодом поліція встановила причетність до вбивства двох парубків, 18 та 19 років, жителів цього ж селища. Їх затримано, проводяться слідчі дії.

Попередньо встановлено, що уночі 5 липня молодики перебували у квартирі загиблих, де разом вживали спиртне. В якийсь момент між чоловіками виник конфлікт, у ході якого молодші задушили старшого. Свідком події стала 58-річна співмешканка, яку чекала та ж участь. Її тіло потім і знайшли у гущавині.

Обох парубків затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Один із затриманих раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності. Слідчі готують матеріали для оголошення підозри в учиненні умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 ККУ) та обрання запобіжного заходу.

За умисне вбивство двох людей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Як повідомляв УНІАН, на Київщини поліція затримала трьох чоловіків, які вбили свого знайомого і закопали на кладовищі.