Суд взяв під варту чоловіків, які жорстоко побили учасника АТО Ігоря Панова / Фото УНІАН

У Києві суд взяв під варту двох чоловіків, які жорстоко побили учасника АТО Ігоря Панова та його дружину.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Читайте такожЖорстоке побиття ветерана АТО і його дружини у Києві: поліція затримала сина потерпілої

Відео дня

За її словами, Святошинський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури і взяв під варту обох підозрюваних у нападі на Панова і його дружину без альтернативи внесення застави.

Також Максимець додала, що обидва підозрюваних відмовилися давати будь-які свідчення, пославшись на ст. 63 Конституції, якою дозволено не свідчити проти себе і своїх близьких родичів.

Крім того, прес-секретар повідомила, що у справі призначено низку експертиз, які, на думку слідчих, зможуть довести вину обох підозрюваних.

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада волонтер Тетяна Руденька в Facebook написала, що в ніч з 9 на 10 листопада в Києві було скоєно напад на ветерана АТО, бійця 90-го батальйону Панова і його дружину. Постраждалих доставили в Київську міську клінічну лікарню №17, де прооперували. Подружжя - в комі і на апаратах штучної вентиляції.

11 листопада у поліції повідомили, що затримали підозрюваних у побитті Панова та його дружини - це чоловіки 1989 і 1990 років народження.

Правоохоронці встановили, що 9 листопада ввечері між сином і матір'ю під час телефонної розмови виник конфлікт. Тому чоловік приїхав в будинок, де вона проживала. Під час чергової сварки він намагався її побити, тому за жінку заступився його вітчим. Пізніше пасинок покликав свого друга, з яким вони завдали подружжю тілесні ушкодження і зникли.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 год. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.