Прапор підвісили до дрона / скріншот з відео

Над Києвом запустили на дроні величезний прапор Білорусі в знак солідарності з протестами.

Відповідне відео з’явилося на сторінці Dronarium Україна у Facebook.

Читайте такожПрочитала з папірця: опозиціонерка Тихановська закликала білорусів не виходити на протести (відео)

«Після закриття виборчих дільниць люди мирно вийшли на вулиці білоруських міст, щоб захистити своє право обирати, але отримали за це жорстке придушення зі сторони силовиків. Відповідати силою на мирний протест замість діалогу – неприпустимо. Українці на власному досвіді відчули всю агресію влади під час Революції Гідності, тому наша компанія не могла не відреагувати на події в Білорусі», - йдеться у повідомленні до відео.

У Dronarium нагадали, що вони неодноразово підіймали прапори «тих, хто відчуває утиски у своїх свободах: супроводження прапорами проведення Київ Прайд, політ над Києвом прапору Кримсько-Татарського народу».

Протести в Білорусі та від'їзд Тихановської: що відомо

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори . У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів.
  • Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • Кандидат в президенти відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прес-секретаря, Тихановська не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, в СІЗО.
  • Вона заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів.
  • Сьогодні стало відомо, що Тихановська покинула Білорусь і знаходиться в Литві.