На цьому тижні температура в Україні підвищиться / фото Eszter Miller / Pixabay

Впродовж поточного тижня до України надходитимуть атмосферні фронти з південного заходу. Через це очікується чергування дощової та сонячної погоди. З середини тижня очікується деяке підвищення температури. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Сьогодні, 23 квітня, за прогнозами синоптиків, буде сухо. На півдні та південному заході країни вранці місцями спостерігатимуться тумани. Вітер слабкий. Температура вдень у більшості областей становитиме +11°...+16°, а на південному сході країни повітря прогріється до +20°.

24 квітня по всій Україні, а 25 квітня на Правобережжі пройдуть дощі. В більшості областей місцями очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Температура вночі становитиме +8°...+13°, вдень буде +17°...+24°. В західних, а 24 квітня також і в північних областях вночі буде +4°...+9°, а вдень лише +10°...+15°.

Відео дня

На високогір'ї Карпат часом йтиме мокрий сніг. Температура вночі 0°...-5°, а вдень 0°...+5°.

26 квітня в Україні буде переважно без опадів, лише вночі у північних та східних, а вдень в західних областях місцями пройде невеликий дощ. Температура у західних областях вночі +1°...+6°, на поверхні грунти заморозки 0°...-3°, вдень очікується +9°...+15°. На сході та південному сході країни вночі буде +8°...+13°, вдень повітря прогріється до +15°...+21°. На решті території вночі очікується +4°...+10°, а вдень стовпчики термометрів покажуть +12°...+18°.

Чи повернеться в Україну до кінця весни аномальна спека - прогноз кліматолога

На початку квітня в Україні спостерігалася аномально тепла та навіть спекотна погода. До кінця весни більше не очікується такого потепління. Однак, за словами кліматолога Віри Балабух, з наближенням літа температура підвищуватиметься до +25° і навіть вище, особливо це стосується південних областей.

Вас також можуть зацікавити новини: