Порошенко у ДБР - Порошенко відреагував на намагання слідчих вручити йому підозру / Фото УНІАН

П’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко вважає намагання вручити йому підозру правоохоронцями «незаконними діями».

Про це він розповів під будівлею ДБР.

Читайте такожПорошенка підозрюють у виданні "злочинного наказу", вирішується питання про його арешт - Офіс генпрокурора

Відео дня

При цьому Порошенко прокоментував справу щодо призначення ним заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

«Я діяв у повній відповідності до Конституції України», – стверджує політик.

Він додав, що «спроба пред’явити підозру президенту, чинному народному депутату має робити виключно генеральний прокурор».

Нагадаємо, в Державному бюро розслідувань стверджують, що вручили п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку підозру у справі щодо колишнього заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, у самого ж Порошенка це заперечують. У грудні 2019 року у ДБР повідомляли, що готують проект підозри щодо незаконного призначення Сергія Семочка до Служби зовнішньої розвідки.

Довідка УНІАН. Сергій Семочко обіймав посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки з 31 липня 2018 року по 12 квітня 2019 року. За даними журналістського розслідування, Семочко володіє нерухомістю вартістю понад 200 млн грн, а у членів його родини - російське громадянство та бізнес у Криму. Крім того, згідно з даними розслідування, під час роботи Семочка у контррозвідці від фармацевтичних компаній вимагали хабарі. Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram