В Одесі попрощалися з загиблими рятувальником \ УНІАН

 В Одесі попрощалися із загиблим співробітником ДСНС Сергієм Шатохіним, який рятував людей під час пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Читайте такожКількість жертв пожежі в одеському коледжі збільшилася до восьми, у лікарні помер рятувальник (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія прощання відбулася в центрі міста - в Одеському Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Відео дня

Попрощатися із 43-річним рятувальником прийшли сотні людей: рідні та близькі, товариші по службі, поліцейські, представники місцевої влади тощо.

Як уточнили в прес-службі мерії Одеси, похорон відбудеться завтра в селі Градениці Біляївського району Одеської області, в якому народився рятувальник.

З 2016 року Шатохін був командиром відділення 6-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС Одеської області. У нього залишилися дружина і троє дітей.

Нагадаємо, Шатохін отримав важкі травми під час ліквідації пожежі в коледжі: коли рятувальник піднімався по спецдрабині, на нього впала студентка, яка, намагаючись врятуватися від вогню, стрибнула з п'ятого поверху палаючої будівлі горіла. Раніше повідомлялося, що на Шатохіна впала студентка Ксенія Бабенко - перша офіційна жертва трагедії. За іншими даними, рятувальника «збила» з драбини інша дівчинка, яка зараз перебуває в лікарні.

Шатохін, який отримав важку травму голови, помер в реанімації, не приходячи до тями.

У Кілійському районі вже відбувся похорон Бабенко, в Одесі - похорон 43-річної викладачки Анни Бортюк.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тисячі квадратних метрів. У цьому кутовому будинку розміщувались 19 різних організацій, установ.

Одразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки Ксенії Бабенко, увечері 5 грудня під завалами було виявлено загиблу викладачку Ганну Бортюк, 6 грудня - ще дві жертви, в ніч на 7 грудня - одну людину, того ж дня ввечері - ще двоє і стало відомо про те, що в лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін. Вранці 8 вранці виявили ще два тіла.

У результаті пожежі постраждали 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу("порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки"). Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.

Учора, 8 грудня, стало відомо, що Шатохін і Бортюк, яка виводила з вогню дітей, будуть представлені до звання «Герой України».