Слідство. інфо - журналістів позбавили акредитації у Раді, що відомо / Фото УНІАН, Андрій Кримський

Комітет Ради з питань свободи слова позбавив акредитації усіх журналістів агенції розслідувань «Слідство.Інфо».

Читайте такожУ Зеленського прокоментували скандальне рішення КСУ щодо недостовірного декларування

Про це у Facebook повідомила головна редакторка проекту Анна Бабінець.

Відео дня

«Ми отримали листа від прес-служби про те, що всіх журналістів нашої агенції позбавлено акредитації, оскільки ми не всебічно висвітлюємо роботу Верховної Ради», – написала вона.

Однак Бабінець нагадала, що журналісти періодично висвітлюють корупційні схеми депутатів і перерахувала найскандальніші матеріали.

«Ми у "Слідство.Інфо" вбачаємо у такому рішенні ВР наступ на свободу слова та тиск на незалежні медіа з боку держорганів. Будемо його оскаржувати і обов'язково повідомимо про це всі впливові міжнародні організації», – заявила Бабінець.

Що кажуть у Раді

У коментарях керівниця прес-служби Ірина Кармелюк звинуватила журналістів, що ті не передали їй матеріали «щодо висвітлення діяльності парламенту».

«Думаю, що протягом року можна було б назбирати своїх публікацій і надіслати до прес-служби. Тим ЗМІ, які попали до списку на позбавлення акредитації, пропоную все ж надіслати свої матеріали, якщо вони є. Ситуацію завжди можна виправити», – написала Кармелюк.

Член комітету Олександр Санченко, своєю чергою, зазначив, що напередодні засідання їм презентували список журналістів, які «не роблять матеріали про Раду», з проханням позбавити їх акредитації і звільнити ложе парламенту для тих ЗМІ, які про таке пишуть.

При цьому він уточнив, що Апарат Ради список конкретних медіа, яким треба заборонити вхід, не давав. Санченко пообіцяв зорганізувати засідання з участю представників прес-служби Апарату Ради та журналістів.

«Бо, як мені зараз видається, дехто нас ввів в оману, що мене особисто точно злить», – написав він.

У жовтні 2019 року комітет з питань свободи слова очолив депутат «Опозиційної платформи – За життя» Нестор Шуфрич. У Раді його призначення супроводжувалося скандалом.

Новини на тему