В Україні лунає по 5 масштабний тривог на добу / фото ua.depositphotos.com

В Україні побільшало короткострокових повітряних тривог, іноді вони лунають одна за одною по кілька хвилин. В ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив це психологічним фактором: так ворог хоче тримати нас у постійній напрузі.

"Плюс порушує наші певні побутові процеси. Ми розуміємо, що порушуються деякі речі, тому що повітряні тривоги. Плюс постійний неспокій, роздратування", - каже експерт.

Крім того, продовжив Мусієнко, РФ веде повітряну розвідку з метою виявлення радарів нашої ППО. 

"Не треба дивуватися, що ці злети МіГів та іншої авіації використовуються для статистики російським військовим командуванням, яке потім звітує перед Кремлем. Вони випустили фальш-ціль й подали це так, ніби завдали руйнувань", - додав військовий експерт.

Та ракетні атаки продовжуватимуться все одно,  але чогось нового, з чим ми не стикалися, не варто очікувати, запевнив Мусієнко.

Повітряна тривога в Україні 15 березня 2023

Ранок 15 березня розпочався в нашій країні з оголошеної повітряної тривоги, згодом у Харкові та області пролунали вибухи.

Згодом голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок "прильоту" постраждали інтернат та житловий будинок. 

А 14 березня в Україні було 5 разів оголошено масштабну повітряну тривогу. Всі вони - через активність російської авіації вздовж наших кордонів.

Вас також можуть зацікавити новини: