Pravda_Gerashchenko

Російські окупанти цілеспрямовано знищили драмтеатр у Маріуполі, де ховатися сотні мешканців з дітьми. Кількість загиблих встановлюється.

Про це повідомляє прес-служба Маріупольської міськради.

"Сьогодні рашистські війська цілеспрямовано та цинічно знищили драматичний театр у самому серці Маріуполя. Літак скинув бомбу на будівлю, де ховалися сотні мирних маріупольців. Оцінити масштаб цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, бо в місті тривають обстріли житлових кварталів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Після бомбардування зруйнувалася центральна частина драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, що знаходилося в будівлі.

Інформація щодо постраждалих уточнюється.

ОНОВЛЕНО 19:40. Повідомляється про ще одну скинуту бомбу у тому ж районі. У будівлі переховувалися вагітні і жінки з дітьми до трьох років. Почався порятунок постраждалих.

Як зазначив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, росіяни уже зараз починають брехати, наче там був штаб полку Азов: "Але вони і самі чудово знають, що там були лише цивільні".

Росія продовжує атакувати об’єкти цивільної інфраструктури через провал у нападі на Київ. Окупанти обстрілюють житлові квартали, розстрілюють місцевих мешканців, мародерять, ґвалтують жінок.

У Маріуполі росіяни створили гуманітарну кризу, заблокувавши евакуацію населення і підвіз продуктів.

Раніше терористи бомбардували пологовий будинок у Маріуполі. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що у ньому нібито розмістили "базу ультраправого батальйону "Азов".

Вас також можуть зацікавити новини: