Демонстрація в Лондоні

Як повідомляє кореспондент УНІАН, кілька десятків демонстрантів вийшли під гаслами "Akhmetov stop Yanukovuch!" (Ахметов, зупини Януковича) та "You choose Europe so do we!" (Ви вибираєте Європу - ми також!).

Учасники лондонської акції покладають на українську верхівку відповідальність за складне економічне становище України, за провал курсу на євроінтеграцію та за жорстокі побиття мирних демонстрантів у Києві.

Демонстранти у Лондоні заявили в одній з листівок, що Рінат Ахметов “фінансує щораз більш авторитарний режим” правлячої Партії Регіонів і тому “поділяє відповідальність за насильство воєнізованих підрозділів, результатом якого стало 150 важкопоранених учасників протестів“.  

Відео дня
Демонстрація в Лондоні

В іншій письмовій заяві лондонської акції сказано, що “Рінат Ахметов та кілька інших українських підприємців, які мають нерухомість та власність в ЄС, активно підтримують президента Януковича. Таким чином вони підтримують його курс, що закриває українському народу шлях у Європу, у той час як самі вони вже зробили “європейський вибір” для себе і для своїх дітей. Ці підприємці заробили свої мільярди в Україні. Вони не повинні закривати решті України можливість жити гідним життям.”

На тему: Українська діаспора у 20-ти містах світу підтримає Марш мільйона

Українці Лондона вже понад тиждень провадять акції солідарності з протестами в Україні, вимагаючи політичної відповідальності президента й уряду, а також дострокових виборів і покарання винних у застосування сили проти мирних демонстрантів.

Демонстрація в Лондоні

Перша українська демонстрація у Лондоні відбулася поблизу британського парламенту у суботу 23 листопада, коли зібралися близько 150 учасників. На другий день у неділю українських демонстрантів біля пам’ятника князю Володимиру Великому було вже близько 300.

Відтоді протести відбувалися фактично щоденно біля пам’ятника Володимиру, що неподалік українського посольства на вулиці Голланд Парк, а також під будівлями посольств України, Росії та біля Вестмінстера.

Гайд Парк один

Місцем демонстрації будівля Гайд Парк 1 стала тому, що це адреса однієї з найдорожчих квартир Лондона, яка, згідно повідомлень, коштувала Рінату Ахметову рекордних £136 млн. ($215,9 млн.)

Раніше компанія Ахметова System Capital Management визнала британській пресі факт придбання нерухомості й називала її частиною інвестиційного портфеля.

Згідно з повідомленнями у британських джерелах, реєстраційні документи засвідчують, що помешканням володіє Water Property Holdings LTD – офшорна компанія з Британських Віргінських островів.