Згоди немає: республіканці посперечалися через допомогу Україні на дебатах кандидатів в президенти США / скриншот

В Мілуокі, штат Вісконсин відбулася перша велика подія президентської кампанії в США 2024 року - дебати вісьмох претендентів на те, аби стати кандидатом від Республіканської партії. На дебатах політики продемонстрували глибокий розкол у питаннях, що стосується війни в Україні, пише Politico.

Законодавець Вівек Рамасвамі та губернатор Рон ДеСантіс заявили, що припинили б фінансування Києва. Інші відстоювали необхідність допомоги Україні. 

"Я вважаю образливим, що у нас є професійні політики, які здійснюють паломництво до Києва, до свого папи Зеленського, не зробивши того ж для людей на Мауї (Гаваї) чи південній частині Чикаго", – заявив Рамасвамі.

Відео дня

ДеСантіс був більш стриманим та заявив, що він припинить допомогу Україні, якщо європейські уряди не активізуються, щоб "посилити свою роль".

Не всі кандидати поділяли такі заклики. Приміром, екс-губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі звинуватила Рамасвамі в тому, що він хоче "передати Україну Росії" та "дозволити Китаю з’їсти Тайвань".

Фаворит серед претендентів на кандидатуру від Республіканської партії, колишній президент Дональд Трамп брати участь у дебатах відмовився.

Вибори президента США - це треба знати

В 2024 році США обиратимуть нового президента. Наразі президентська кампанія починає набирати обертів - триває процес обрання Республіканською та Демократичною партіями єдиних кандидатів на виборах.

Єдиним кандидатом від Республіканської партії на виборах президента США 2024 року намагаються стати, зокрема, екс-президент Дональд Трамп, екс-віце-президент Майк Пенс, губернатор Флориди Рон ДеСантіс. 

Майк Пенс виступає за продовження військової підтримки України, вбачаючи у відбитті російських військових в Україні національний інтерес США. 

ДеСантіс своєю чергою вважає президента Росії Володимира Путіна, що розв’язав війну проти України, злочинцем, але переконаний, що "ще більше втягування в територіальну суперечку між Україною і Росією не входить в число" життєво важливих національних інтересів Сполучених Штатів. 

Трамп стверджує, що протидія Росії в її вторгненні в Україну не є життєво важливим стратегічним інтересом Америки, регулярно критикує допомогу Україні та обіцяє за добу після обрання завершити війну.

Вас також можуть зацікавити новини: