Фото УНИАН

Російські бойовики з терористичної організації «Донецька народна республіка» у вихідні дні розбомбили 20 цивільних об'єктів у Дебальцевому.

Як повідомляє сайт Донецької облдержадміністрації, про це заявив губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко.

Читайте такожБойовики обстріляли Дебальцеве, поранено 5 мирних жителів

Відео дня

Він наголосив, що бойовики регулярно ведуть обстріли Дебальцевого з російського зброї, яка завозиться в регіон, в тому числі і так званими гуманітарними конвоями. Два дні тому, зазначив Кіхтенко, російською "гуманітаркою" тут зруйнували 20 цивільних об'єктів, серед яких і житлові будинки.

«Тільки-но в Україну заходить черговий "гуманітарний конвой" - відразу посилюються обстріли позицій не тільки нашої армії, а й житлових кварталів населених пунктів», - сказав Кіхтенко.

Він також зазначив, що російська пропаганда і її донецькі сателіти у вигляді місцевих так званих ЗМІ після кожного такого обстрілу обманюють людей, повідомляючи, що це робить українська армія.

Читайте такожУ Дебальцевому затримали навідницю вогню бойовиків

«Ми маємо неспростовні докази того, що обстріли населених пунктів ведуть бойовики "ДНР", але, на жаль, ми не можемо ці докази надати людям, що живуть на окупованій території - вони перебувають у російському інформаційному вакуумі й не мають вільного доступу, зокрема, до українських телеканалів», - констатував губернатор.

Кіхтенко повідомив, що зараз на державному рівні вирішує проблему відсутності українського телебачення в Донецькому регіоні. Розроблено конкретні механізми, які дадуть змогу незабаром передавати сигнали українського телебачення на окуповану територію.