фото: УНИАН

Про це він сказав в інтерв’ю одному з телеканалів.

Гройсман зазначив, що нині політики «дожилися до того, що не можуть вийти на вулицю, тому що величезна агресія по відношенню до представників цієї влади».

Водночас, на його думку, до кінця року можна зайняти позицію, котра дасть можливість «забезпечити стале зростання національної економіки».

Відео дня

Гройсман вважає, що важливо, аби новосформований уряд «має отримати хоча б надію від суспільства, що він може зреалізувати свої плани».

Читайте такожГройсман розповів про свою "самоціль" і заявив, що впорається з проблемами на посаді прем'єра

За його словами, до складу уряду мають ввійти люди «нової формації, які здатні брати на себе відповідальність і здатні проводити зміни».

При цьому Гройсман додав, що вже є попередня згода на участь у майбутньому уряді колишнього словацького віце-прем'єр-міністра, міністр фінансів Івана Міклоша.

«Мені з ним було б працювати за честь», - додав Гройсман.

Читайте такожГройсман не бачить Демчишина в майбутньому уряді - Ляшко

Також він знову назвав Юлію Ковалів, яка займає посаду першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, охарактеризувавши її як «дуже якісного фахівця», і Максима Нефьодова - заступника міністра економічного розвитку і торгівлі.

Крім того, Гройсман вважає за необхідне включити до складу майбутнього уряду заступника глави Адміністрації президента Дмитра Шимківа та депутата від «Блоку Петра Порошенка», першого заступника голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Іванну Климпуш-Цинцадзе.

Читайте такожНасіров не має наміру залишати свій пост після зміни Кабміну: "Я категорично планую залишитися"

«Це нові люди, які можуть взяти на себе відповідальність і вірою і правдою пахать - більше нічого не треба», - наголосив Гройсман.

При цьому голова ВР додав, що його досвід роботи мером Вінниці дасть можливість «знайти ті двері, які необхідно відкрити, щоб Україна почала рухатися в напрямку не загострення політичних і найголовніше - економічних проблем, а по шляху розвитку».

Гройсман наголосив, що треба «витравити людей з депресії, яка переросте в агресію» і дати їм надію на вирішення проблем.

Читайте такожУ БПП заявили, що з фракцією ніхто не погоджував кандидатуру Гройсмана: дізналися в соцмережах

Як повідомлялося, 24 березня фракція «Блоку Петра Порошенка» запропонувала кандидатуру Гройсмана на посаду прем'єр-міністра.

Гройсман заявив про готовність очолити уряд, якщо його кандидатуру підтримають фракції коаліції. 25 березня Гройсман презентував лідерам фракцій свою програму діяльності на посаді глави уряду.