Джонс наголосив на руйнівному валивові конфлікту / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон закликав сторони виконувати домовленості щодо припинення вогню на сході України. Про це йдеться в коментарі міністра, який оприлюднено на сайті МЗС Великобританії.

"Я вітаю оголошення про припинення вогню на сході України після високого рівня насильства, що спостерігалося останніми днями", - заявив Джонсон.

За його словами, конфлікт на Донбасі досі має руйнівний вплив на мільйони людей, які знаходятья по обидві сторони від лінії розмежування.

Відео дня

Читайте такожШтайнмаєр вітає чергове оголошення "режиму тиші" на Донбасі

"Я закликаю всі сторони дотримуватися режиму припинення вогню і використати його як основу для досягнення прогресу у встановленні тривалого миру на сході України в 2017 році", - заявив глава МЗС Великобританії.

Нагадаємо, у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки заявили, що сподіваються на встановлення довготривалого перемир'я на Донбасі у зв'язку з наміром сторін воєнного конфлікту дотримуватися «режиму тиші» з опівночі 24 грудня.

Про це йдеться у заяві речника Джона Кірбі, оприлюдненій на сайті Держдепартаменту. "Сполучені Штати вітають заяву Тристоронньої контактної групи про домовленість щодо режиму припинення вогню на сході України у свята, що повинно розпочатися у Різдвяну ніч опівночі (з 00:00 24 грудня - УНІАН)", - сказав Кірбі.

Крім того, президент України Петро Порошенко привітав досягнення у рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі щодо запровадження режиму припинення вогню з опівночі 24 грудня.

«Закликаю Росію забезпечити неухильне дотримання режиму припинення вогню, а також імплементацію інших домовленостей, зокрема щодо невідкладного звільнення заручників та незаконно утримуваних осіб, у тому числі на російській території», - сказав президент.