Пограничник на территории пункта пропуска

Голова Генічеської райдержадміністрації Херсонської області Олександр Воробйов запевнив, що місцева влада має намір посилити заходи безпеки, щоб не допустити провокацій у День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу 18 травня, повідомляє Крым.Реалии.

"18 травня трагічний день. Кримські татари – це невід'ємна частина українського народу. Ми робимо все, щоб цей день пройшов в спокійному режимі, люди відчували турботу силових структур і безпеку", – зазначив Воробйов.

За його словами, в районі вживають заходів щодо посилення заходів безпеки, проводять роз'яснювальну роботу серед населення, посилено патрулювання на території району розташовані військові служби правопорядку, з прикордонною службою розроблена "дорожня карта" щодо посилення режиму контролю.

Відео дня

Читайте такожВ Генічеську протитанковою гранатою підірвали магазин одягу

"На даний момент ми не можемо ввести особливий режим, змусити всіх носити паспорта. Але в таких прикордонно-контрольованих районах України люди мають розуміти, що в будь-який момент можуть зупинити, перевірити, для його ж безпеки, безпеки його сім'ї, рідних і близьких. У плані безпеки всієї України", – сказав він.

За словами Воробйова, місцева влада також планують розмістити додаткові камери відеоспостереження.

18 травня в селищі Новоолексіївка щорічно проводять заходи, присвячені Дню пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу

14 квітня у селищі Новоолексіївка Генічеського району, поблизу адміністративного кордону з анексованим Кримом, стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці. Вибух, внаслідок якого одна особа загинула і четверо зазнали поранення, кваліфіковано як терористичний акт. Організаторів вибуху досі не знайдено.

21 квітня в Генічеську біля входу в ринок стався вибух на ринку в магазині. За даними поліції вибухнула граната, однак правоохоронці не кваліфікують подію як теракт.

Читайте такожАктивісти блокади Криму спільно з поліцією патрулюватимуть Херсонську область

Генічеський район Херсонської області знаходиться поблизу адмінкордону з Кримом, який з 2014 року анексовано Росією.