сбу / Фото УНИАН

Про це заявив УНІАН керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, коментуючи інформацію, яка з’явилась на одному із сайтів терористів.

"Він (Супрун - УНІАН) не є співробітником СБУ, хоча колись дійсно працював у службі, а є представником Місії ООН, і його затримання бойовиками є ганебним проявом порушення міжнародних угод, оскільки на цього чоловіка розповсюджуються всі норми імунітету ООН", - сказав Ткачук.

За його словами, Супрун перебував з офіційною місією на тимчасово окупованій території і мав при собі всі необхідні документи, які підтверджують його статус.

Відео дня

Читайте такожГеращенко: Утримуваний бойовиками "ДНР" співробітник ООН є громадянином України

Раніше один із сайтів терористів повідомив, що 8 квітня так зване "МГБ ДНР" затримало громадянина України Юрія Супруна. Як твердить цей сайт, Супрун нібито "полковник СБУ, в минулому один з командирів підрозділу "Альфа" у місті Києві, який діяв на території Донецької і Луганської областей. У ході затримання він заявив, що є чинним представником Місії ООН в місті Донецьку". У "ДНР" стверджують, що як співробітник місії ООН Супрун не був заявлений, його офіційний статус і справжні причини перебування на окупованій території Донбасу нібито невідомі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 квітня, у Представництві ООН в Україні заявили про утримання бойовиками в полоні співробітника організації та закликали звільнити його.

У свою чергу уповноважений президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко написала у Facebook, що утримуваний бойовиками в тимчасово окупованому Донецьку співробітник ООН є громадянином України.