Марокко / flickr.com/photos/flottenheimer

У затриманих терористів, які мали намір скоїти в Марокко серію масштабних терактів, було знайдено біологічну зброю. Про це заявив директор Центрального бюро судових розслідувань (ЦБСР) Марокко Абдельхак Хійям в інтерв'ю журналу "Марок Ебдо", повідомляє ТАСС.

За його словами, "у схоплених терористів було вилучено багато зброї, в тому числі біологічна". "Мова йде про справжніх "командос", в числі яких був і громадянин Франції, - повідомив він. - Вперше ми заарештували неповнолітнього підлітка, який повинен був підірвати парламент".

Читайте такожУ Марокко затримали підозрюваного в причетності до терактів у Парижі

Відео дня

Хійям підкреслив, що марокканські служби безпеки "продовжать докладати зусилля з метою відображення будь-якої загрози, яка може завдати шкоди інтересам королівства, і будь-якого злочинного плану, спрямованого на дестабілізацію ситуації". "Ми пильні, і ми усвідомлюємо необхідність подвоїти пильність", - сказав директор ЦБСР.

18 лютого МВС Марокко повідомило, що спецслужби знешкодили і заарештували 10 членів терористичного осередку, а також зуміли запобігти небезпечним терактам, що планувалися ними на території країни. Як з'ясувала місцева преса, цілями були обрані людні місця в великих містах, в тому числі Рабаті і Касабланці. Ватажок банди терористів був знайдений і затриманий в своєму підпільному житлі в Ель-Джадіді (портове місто на атлантичному узбережжі), де він зберігав великий арсенал зброї і боєприпасів, включаючи автомати, пістолети, гвинтівку з оптичним прицілом, патрони і гранати зі сльозогінним газом.

Читайте такожУ Марокко заарештованих за носіння сукні жінок хочуть захищати кількасот адвокатів

Заарештовані члени осередку мали намір "здійснити серію терактів проти стратегічно важливих об'єктів" Марокко за підбурюванням терористичної організації "Ісламська держава". Крім цього, терористи планували розгорнути диверсійно-партизанську діяльність в країні під керівництвом досвідчених ватажків ІД, говорилося в повідомленні МВС.

Центральне бюро судових розслідувань було створено в березні 2015 року для боротьби з різними видами злочинності і загрозами тероризму. ЦБСР підпорядковується Головному управлінню контролю над національною територією - однієї з ключових спецслужб королівства.