Дональд Трамп / REUTERS

Про це він заявив в інтерв'ю британській газеті Times, передає Бі-Бі-Сі.

Трамп в інтерв'ю також розкритикував російську кампанію в Сирії, заявивши, що вона призвела до жахливої гуманітарної ситуації.

"Проти Росії введені санкції - давайте подивимося, чи не можна досягти хороших домовленостей з Росією", - цитує обраного президента Times.

Відео дня

Читайте такожТрамп розповів, за яких умов може зняти санкції з Росії

"Для початку, я вважаю, що ядерну зброю треба скорочувати і скорочувати дуже суттєво, це могло б бути складовою частиною цього процесу. Однак Росія зараз сильно страждає через санкції, а я думаю, що може статися щось таке, від чого багато людей виграють", - сказав Трамп

Трамп заявив, що розпочне свою діяльність на посту президента США з того, що буде довіряти Путіну і канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, але довго це може і не продовжитися.

Меркель він розкритикував за "катастрофічну помилку", яку вона зробила, дозволивши мільйонів мігрантів приїхати в Німеччину.

Він заявив, що всього через кілька тижнів після вступу на свою посаду запропонує Великобританії "справедливу" угоду, щоб зробити вихід країни з ЄС "великою справою". Він також запросив прем'єр-міністра країни Терезу Мей відразу ж після свого вступу на посаду відвідати Білий дім.

Читайте такожБританські ЗМІ повідомили деталі жорсткого сценарію Brexit

Трамп вважає, що інші країни слідом за Великобританією будуть залишати ЄС, так як Євросоюзу великої шкоди завдала міграційна криза.

Він також обіцяв зміцнити кордони США, в тому числі шляхом обмежень на в'їзд європейців, а також жорсткої перевірки всіх вихідців, хто в'їжджає в США з країн, де поширений ісламський тероризм.

Трамп також розкритикував зовнішню політику США, заявивши, що рішення про вторгнення в Ірак, ймовірно, є найгіршим рішенням в історії країни, а справи в Афганістані йдуть досить погано.