Туреччина зацікавлена в реалізації інфраструктурних об'єктів в Україні / Ілюстрація REUTERS

Турецька компанія Aksoy Ventures, яка поєднує діяльність у генерації електроенергії, дистрибуції палива та промисловому будівництві, зацікавлена в приватизації українських енергетичних підприємств та реалізації інфраструктурних об'єктів.

Про це повідомила прес-служба офісу президента України на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте такожПрезидент задоволений роботою "Укргідроенерго"

Відео дня

"Aksoy Ventures, яка поєднує діяльність в генерації електроенергії, дистрибуції палива і промисловому будівництві, зацікавлена в приватизації українських енергетичних підприємств і реалізації інфраструктурних об'єктів", - сказано в повідомленні.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що Україна особливо зацікавлена саме в турецьких інвестиціях. "Україна зацікавлена в подальшому зростанні турецьких інвестицій та реалізації спільних проектів, у тому числі інфраструктурних, на умовах державно-приватного партнерства", - цитує прес-служба його слова.

Скріншот з Facebook

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що процес залучення інвестицій має проходити швидкими темпами.

"Важливо не відкладати зустрічі на потім. Якщо є шанс - зустрічаємося й у вихідні, обговорюємо деталі, щоб рухатися швидше для залучення інвестицій. Турецький бізнес довів свою якість на міжнародній арені", - цитує прес-служба його слова.

"Турецький бізнес довів свою якість на міжнародній арені", - заявив президент України Володимир Зеленський

Візит Зеленського до Туреччини

В рамках візиту Зеленського до Туреччини було підписано ряд двосторонніх документів.

Зокрема, Меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Державним агентством з питань оборонної промисловості Туреччини про проекти в галузі оборонно-промислових проектів, Рамкова Військова угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки, Протокол дванадцятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.