Favbet підтримав створення комплексної системи запобігання ігровій залежності в Україні (Яна Качанова)

Дієва та ефективна система попередження та боротьби з ігровою залежністю має включати не лише медичну допомогу громадянам, які вже страждають на ігрову залежність, а й соціальну підтримку людей із групи ризику, а також тих, хто потребує соціальної реадаптації після лікування.

Про це передає "РБК-Україна" з посиланням на учасників круглого столу "Впровадження в Україні соціальних послуг для людей з ризиком ігрової залежності" за участі державних інституцій, бізнесу та громадськості.

Подію було організовано ГС "Центр відповідальної гри" спільно з Міністерством соціальної політики України. Серед учасників - експерти Національної соціальної сервісної служби України, КРАІЛ, Інституту судової психіатрії МОЗ України, а також представники грального бізнесу та фахівці з питань попередження та боротьби з ігровою залежністю.

Відео дня
Favbet підтримав створення комплексної системи запобігання ігровій залежності в Україні

За словами очільниці Центру відповідальної гри Ольги Ісаєвої, в 2023 році під егідою МОЗ в Україні відбулося перше національне дослідження ігрової залежності. Хоча воно й показало, що ігрова залежність в країні не носить масового характеру, його результати підсвітили низку проблем у цій сфері, зокрема проблему ефективного виявлення осіб, яким потрібна фахова допомога у зв’язку з наявністю ігрової залежності або які перебувають на межі її виникнення.

Favbet підтримав створення комплексної системи запобігання ігровій залежності в Україні

Саме тому Центр відповідальної гри спільно з Міністерством соціальної політики України прийняли рішення запустити проект із впровадження в нашій державі системи надання соціальних послуг людям з ігровою залежністю. Головним меценатом проекту стане компанія Favbet, яка перед цим також підтримала перше національне дослідження гральної залежності під егідою МОЗ та першою з-поміж компаній галузі надала фахівцям можливість проводити дослідження в своїх закладах.

Першим кроком до появи в Україні мережі надання соціальних послуг особам з ігровою залежністю стане розробка державного стандарту соціальної послуги "Соціально-психологічна реабілітація осіб з ігровою залежністю", який включатиме консультування, психологічну допомогу, правову допомогу, представництво інтересів та соціальну підтримку.

Favbet підтримав створення комплексної системи запобігання ігровій залежності в Україні

Представники Міністерства соціальної політики України наголосили, що цей стандарт має бути єдиним для всіх надавачів соціальних послуг, а до його створення мають бути залучені всі цільові групи – не лише надавачі, а й отримувачі соціальних послуг.

Член КРАІЛ Христина Дутка звернула увагу на те, що державна політика у цій сфері має базуватись на трьох китах. Перший – просвітницька робота, роз’яснення гравцям, що азартні гри – це дозвілля, а не спосіб заробітку. Другий – надання медичної допомоги тим, хто потрапив у пастку залежності. Нарешті, третій кит – це послуги соціальної реабілітації людей, які подолали залежність та прагнуть повернутись до звичного суспільного життя.

Favbet підтримав створення комплексної системи запобігання ігровій залежності в Україні

Представниця головного мецената проекту компанії Favbet Ксенія Тюрікова зазначила, що для України зараз важливо працювати з проблематикою гральної залежності, адже легальний ринок азартних ігор країни знаходиться на етапі розвитку та має формуватися, виходячи з потреб безпеки та комфорту гравців.

Favbet підтримав створення комплексної системи запобігання ігровій залежності в Україні

За її словами, саме тому Favbet підтримує створення в Україні комплексної та ефективної національної системи попередження ігрової залежності, яка допоможе запобігати гральній залежності та працювати з проблемними гравцями.

Favbet підтримав створення комплексної системи запобігання ігровій залежності в Україні

"Поява подібної системи стане чудовим прикладом ефективної взаємодії держави, громадськості та соціально відповідального бізнесу, що діють в інтересах українського суспільства", - зазначила вона.

Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 20.04.2021 року, видана ТОВ "БК "ФАВБЕТ" на підставі Рішення КРАІЛ від 05.04.2021 року за №137 із змінами та Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022 року, видана ТОВ "БК "ФАВБЕТ" на підставі Рішення КРАІЛ від 13.12.2022 року за №433.