Порнографія та сексуальне насильство: організатори 'п'яних вечірок' в Києві отримали підозри

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо організатора і двох учасників "п'яних блогерських вечірок" у Києві. Досудове розслідування завершено ще в червні цього року

Як повідомила Київська обласна прокуратура, досудове розслідування завершено ще в червні цього року. Слідчі встановили, що обвинувачені запрошували дівчат до орендованої в столиці квартири та розпивали алкогольні напої, доводивши дівчат до безпорадного стану.

Після цього фігуранти змушували дівчат виконувати непристойні дії сексуального характеру, знімаючи все на фото та відео. Ролики спільники викладали у мережу, супроводжуючи їх принизливими коментарями.

Відео дня

Трьом учасникам "блогерських вечірок" інкримінують різні статті Кримінального кодексу України.

Організатора  вечірок звинувачують у вчиненні сексуального насильства щодо трьох потерпілих, одна з яких на час вчинення злочину була неповнолітньою, а також виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру і хуліганство (ч. 2, 3 ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України). Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Одного з учасників обвинувачують у виготовленні, зберіганні й розповсюдженні зображень порнографічного характеру у змові з організатором, та хуліганстві, що супроводжувалось винятковим цинізмом, щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 КК України). Йому також загрожує до 12 років позбавлення волі.

Другого учасника судитимуть за вчинення сексуального насильства щодо однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 153 КК України). Санкція статті передбачає до 7 років за ґратами.

Досудове розслідування завершили ще в червні цього року і тоді ж стороні захисту відкрили матеріали для ознайомлення. Оскільки адвокати обвинувачених зловживали правом на захист, затягуючи час ознайомлення, прокурори тричі зверталися до суду з клопотанням про обмеження строків ознайомлення.

Як пише "УП" з посиланням на джерела, підозри отримали організатор Андрій Ярина, та двоє учасників Олег Захаров та Ярослав Домбровський.

П’яні вечірки в Києві

В січні 2023 року у мережі поширювалися відео блогерів, що ґвалтували дівчат з метою створення контенту. Стало відомо, що самі блогери родом з Івано-Франківська. Проте на той час вони жили в Києві, де влаштовували вечірки, на яких дівчат, зокрема, неповнолітніх, споювали та накачували транквілізаторами.

Після того, як діяльність блогерів набула розголосу, до них навідалися правоохоронці. Загалом поліція оголосила про підозру трьом особам. У березні стало відомо, що двоє підозрюваних у справі вийшли під заставу.  За скоєні злочини блогерам загрожує до 7 років в’язниці

Днями блогер Олег Захаров, фігурант справи щодо "п’яних вечірок" в Києві, на яких споювали та кривдили дівчат, відгуляв гучне весілля на Львівщині. Гостей розважали зірки.

Вас також можуть зацікавити новини: