Українцям пояснили, як будуть оплачуватися лікарняні під час карантину / фото УНІАН

Міністерство юстиції нагадало українцям про «особливий порядок» отримання лікарняних листів в період карантину у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу.

Читайте такожСтатус пандемії: страховики пояснили, чому хворим на коронавірус не покриватимуть витратиПро це йдеться в повідомленні Мін'юсту на сторінці в Facebook.

Зазначається, що в разі, якщо непрацездатність викликана введенням карантину, то людині зі страховкою буде надана фінансова допомога з першого дні відсутності на роботі. При цьому вона буде виплачуватися до закінчення обмежень. Виплати будуть проводити за допомогою Фонду соціального страхування.

Відео дня

У разі тимчасової непрацездатності за перебування в медустановах фіндопомогу буде виплачуватися з шостого дня і до повного одужання. Варто зазначити, що сюди ж віднесли самоізоляцію, спрямовану на протидію поширенню коронавірусу. Виплати також проводитиме Фонд соцстраху.

Примітно, що в разі захворювання дитини у віці до 14 років, грошова допомога також буде проводитися з першого дня хвороби і до повного одужання. Однак не довше 14 календарних днів. При цьому, якщо дитина перебуває на стаціонарному лікуванні, обмеження по терміну виплат відсутня.

Раніше УНІАН повідомляв, що українцям роз'яснили особливості страхового захисту на період пандемії коронавірусу.

Читайте також: