Майже дві сотні справ щодо чиновників КМДА часів Кличка не були доведені до кінця / Фото kyivcity.gov.ua

Народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Ткаченко звернувся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з депутатським запитом та з проханням ініціювати загальний аудит діяльності мера Києва В.Кличка, Київської міської державної адміністрації та підпорядкованих структур.

Про це Ткаченко повідомив на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що такий аудит був запланований ще за часів Гройсмана, але так і не був проведений.

«Мені б дуже хотілося, щоб розбійники, які розкрадали гроші киян сіли за ґрати», - наголошує Ткаченко.

Відео дня

За його словами, необхідність масштабної перевірки діяльності влади Києва назріла давно.

«Масові фінансові порушення та бюджетні зловживання вже неодноразово викривалися у ході кожної більш-менш серйозної перевірки. Це стосується як діяльності департаментів КМДА, так і діяльності столичних комунальних підприємств», - пише народний депутат.

За його інформацією, майже дві сотні кримінальних справ щодо чиновників КМДА за часів Кличка не були доведені до фінального кінця, і жоден крадій не опинився за ґратами.

«Ігнорування кричущих корупційних скандалів в КМДА кабміном Гройсмана не дивує, бо Кличко був повністю вбудований у вертикаль Порошенка і Гройсмана. Він був «своїм хлопцем», це була звичайна кругова порука. Я звертаюся до всіх, хто працює в КМДА і команді Кличка: якщо, як ви стверджуєте, вам немає чого приховувати, то не треба нервувати, аудит тільки доведе вашу безвинність», - наголошує Ткаченко.

Народний депутат заявляє, що Київ потребує перезавантаження.

«Тому я разом з колегами наполягаю на невідкладному прийнятті нового Закону «Про столицю» і проведенні дострокових виборів міського голови та Київради на його основі. Кияни заслуговують на якісні зміни і достойне життя. Ми повернемо гордість за столицю», - пише Ткаченко.