этот материал доступен на русском

Вітамінний салат із пекінської капусти: рецепти смачної страви

15:09, 06 липня 2020
Свята
8556 0
Смачний салат з пекінської капусти - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Пекінська капуста – чудова складова для салатів, до того ж дуже корисна. Вона дуже добре поєднується з усіма салатними інгредієнтами та навіть із фруктами за рахунок свого нейтрального смаку.

Салат з пекінською капустою і лососем

  • Капуста пекінська - 0,5 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Лосось (малосольний, підкопчений) - 200 г
  • Сік гранатовий свіжовичавлений - 4 ст. л.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Кунжут - 1 ст. л.

Нашаткувати капусту. Моркву очистити й натерти на великій тертці. Рибу порізати невеликими шматочками.

Читайте такожСмачні рулети з лаваша: рецепти апетитної закуски

Приготування заправки. Змішати гранатовий сік та олію, поперчити за смаком. Робити заправку добре в маленькій баночці, щоб закрити кришкою й добре струснути для однорідності суміші.

Заправити салат і відразу подавати. Під час подачі можна посипати кунжутом.

Салат із пекінської капусти та апельсинами

  • Пекінська капуста - 200 г
  • Апельсини - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Огірки - 1 шт.
  • Кріп - за смаком
  • Майонез - 4 ст. л.

Нарізати пекінську капусту. Огірок порізати кубиками. У просторій чаші з'єднати нарізану пекінську капусту й огірки.

Апельсин розрізати навпіл, а потім на шматочки. Відокремити м'якоть від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. Додати апельсин у салат.

Як приготувати салат із пекінської капусти / фото ua.depositphotos.com

Яйця відварити, порізати на шматочки. Кріп дрібно нарізати. Додати яйця і кріп у салат.

Заправити салат майонезом і добре перемішати. Готовий салат трохи охолодити в холодильнику. Перекладіть у салатник і можна подавати до столу.

Салат пекінської капусти й тунцем

  • Пекінська капуста - 200 г
  • Помідори чері - 150 г
  • Моцарела - 80 г
  • Авокадо - 1 шт.
  • Цибуля-шалот - 0,5 шт.
  • Тунець консервований - 100 г
  • Зелень - за смаком

Пекінську капусту нарізати тонкими смужками. Моцарелу порізати невеликими кубиками, а цибулю – тонкими півкільцями або кільцями. Відправити їх до капусти.

Помідори обсушити паперовими серветками, половину із них розрізати навпіл, решту залишити цілими. Додати томати в салатницю.

Читайте такожСтрави з кролика: як приготувати ніжне й дієтичне м’ясо

Авокадо подрібнити до кубиків невеликого розміру. Додати їх до всіх компонентів.

Консервований тунець розім’яти виделкою на шматочки й додати в салат.

Зелень дрібно нарубати й додати в салатницю. Посолити та поперчити за смаком.

Перед подачею салат добре перемішати. За необхідності досолити. Заправити його рослинною або оливковою олією (якщо тунець був в олії, то готовий салат не заправляти).

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Теги: #рецепт