Ілюстрація REUTERS

Міністерство енергетики та захисту довкілля просить керівництво найбільшого металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» повністю закрити мартенівське виробництво в березні 2020 року і припинити роботу доменної печі №7 до кінця поточного року.

Читайте такожМіністерство захисту навколишнього середовища назвало топ-20 забруднювачів повітря України

У повідомленні міністерства сказано, що заступники міністра енергетики та захисту довкілля Роман Абрамовський і Костянтин Чижик провели зустріч з керівництвом підприємства щодо інвестиційного плану комбінату, виконання природоохоронних заходів та зобов'язань в частині захисту довкілля, взятих під час купівлі комбінату.

Відео дня

«Під час зустрічі зосередили увагу керівника підприємства на необхідності повного закриття мартенівського виробництва в березні 2020 року та виконання вимог дозволів на викиди про припинення роботи доменної печі №7 до кінця поточного року», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що генеральний директор підприємства Мауро Лонгобарді запевнив, що ці заходи будуть вчасно реалізовані для формування атмосфери довіри між державою та інвестором, а також повідомив про плани з вересня 2020 року почати будівництво фабрики огрудкування потужністю 5 млн т окатишів на рік. Така технологія значно екологічніша за рівнем викидів.

Як повідомляв УНІАН, у лютому «АрселорМіттал Кривий Ріг» заявив, що планує до 2023 року інвестувати 700 млн дол. у модернізацію основних фондів з метою зниження негативного впливу на довкілля.

Довідка УНІАН. Металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг», що належить індійському мільярдерові Лакшмі Мітталу, є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск понад 6 млн тонн прокату, близько 7 млн тонн сталі та понад 6,7 млн тонн чавуну.

Основними ринками збуту металопродукції підприємства є країни Близького Сходу, Африки та Європи.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій комбінату «Криворіжсталь» на відкритому конкурсі у жовтні 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в «Mittal Steel Кривий Ріг», пізніше – в «АрселорМіттал Кривий Ріг». Компанія ArcelorMittal утворена у 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor і індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу.