Ісламська держава / ілюстрація / REUTERS

Проти мешканки Москви порушили кримінальну справу за терористичну діяльність після її втечі з трьома дітьми в Сирію.

Про це повідомляє РЕН ТВ.

За версією слідства, у 32-річної росіянки були радикальні погляди на релігію, і в 2015 році вона забрала дітей і полетіла спочатку до Туреччини, а звідти - в Сирію, де долучилася до терористів «Ісламської держави».

Відео дня

Читайте такожСілі США та Ираке відновілі операцію проти ІД - ЗМІ

Раніше жінку вважали безвісти зниклою, проте потім родичі згадали, що вона останнім часом захоплювалася релігією і згадувала, що познайомилася в інтернеті з іноземцем і хоче перебратися до нього на Близький Схід.

Коли дівчина знову з'явилася в мережі, то стала публікувати екстремістські матеріали про будні терористів і заклики їхати до Сирії.

До її кримінальній справі за статтею «Публічні заклики до тероризму» тепер додали статтю «Участь в діяльності організації, яка визнана терористичною».

Зазначимо, «Ісламська держава», скорочено ІД - міжнародна ісламістська сунітська екстремістська терористична організація. Діє з 2013 р переважно на території Сирії (частково контролюючи її північно-східні території) і Іраку (частково контролюючи територію «сунітського трикутника») фактично як невизнана квазідержава (проголошене як всесвітній халіфат 29 червня 2014 роки) з шаріатською формою правління і штаб-квартирою (фактично столицею) в сирійському місті Ер-Ракку. Крім Сирії та Іраку, ІГ або підконтрольні йому угруповання також контролюють невеликі території в Афганістані, Єгипті, Ємені, Лівії, Нігерії, Сомалі, Конго і ведуть терористичну діяльність також на Північному Кавказі, в Алжирі, Індонезії, Лівані, Пакистані, Саудівській Аравії, Тунісі, Філіппінах і деяких інших країнах. Військові дії місцевих сил проти ІГ активно підтримують міжнародна коаліція країн Заходу на чолі з США, Росія та інші країни.

Ісламська держава: новини на тему