Google присвятив новий інтерактивний дудл Йоганну Себастьяну Баху / скріншот

Пошуковий гігант Google присвятив свій перший дудл з технологією штучного інтелекту видатному німецькому композитору Йоганну Себастьяну Баху.

Читайте такожСьогодні виповнюється 30 років «Всесвітній павутині» - Google відзначив дату особливим дудлом

Новий інтерактивний дудл дозволяє користувачам складати мелодію всього з кількох нот.

З натисканням кнопки, дудл за допомогою машинного навчання аналізує мелодію користувача і на основі гармоній композитора перетворює її в фірмовий музичний стиль Баха. Для цього довелося навчити штучний інтелект розпізнавати 306 різних хорових гармоній музиканта.

Також є "пасхалка", через яку можна отримати твір у роковому стилі. Це відсилання до тезки німецького музиканта Себастьяна Баха - канадсько-американського рокера і фронтмена гурту Skid Row, популярного у 90-х роках минулого століття.

Йоганн Себастьян Бах: біографія

Йоганн Себастьян Бах народився в маленькому німецькому містечку Айзенах в цей день в 1685 році (за старим юліанським календарем). Він виріс у великій музичній родині: його батько грав на декількох інструментах, а також працював директором міських музикантів. Після смерті батька 10-річного Баха виховував його старший брат, який також був музикантом.

Бах прославився як видатний органіст. Він також знав, як налаштовувати і ремонтувати складні внутрішні механізми органних труб.

За своє життя музикант написав близько 1000 творів, проте за його життя були опубліковані лише деякі з них.