Європарламент вручить Сенцову премію Сахарова 26 листопада / фото: Радіо Свобода

Звільнений політв'язень Олег Сенцов отримає присуджену йому премію «За свободу думки» імені Андрія Сахарова 26 листопада.

Читайте такожСенцов відвідає Європарламент 25 листопада

Про це повідомила прес-служба Європарламенту в понеділок, 11 листопада.

Відео дня

"В парламенті, 26 листопада, пройде церемонія нагородження лауреата премії Сахарова Олега Сенцова, якого нещодавно випустили з російської в'язниці. Церемонія пройде у приміщенні Європейського парламенту в Страсбурзі", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, в жовтні минулого року незаконно засуджений у РФ Олег Сенцов став лауреатом премії Європарламенту імені Сахарова "За свободу думки".

Ця премія була заснована Європарламентом у 1988 році і вручається за видатний внесок у захист прав людини та основних свобод. Премія передбачає грошову винагороду в 50 тисяч євро.

7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною і РФ у форматі "35 до 35". Літак з українськими полоненими приземлився в столичному аеропорту "Бориспіль", де його чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами в Керченській протоці та інші.