На екран також виводиться інформація про найближчі вильоти і прильоти / скріншот

Аеропорт Прага Вацлава Гавела запустив пряму трансляцію злетів і посадок літаків у режимі високої роздільної здатності Full HD.

Це дозволяє інтернет-користувачам із будь-якої точки світу дивитися за льотними операціями, які відбуваються на злітно-посадковій смузі 06/24, пише avianews.com.

Крім самого зображення на екран також виводиться інформація про найближчі вильоти і прильоти, рейси, які будуть виконуватися на незвичних для празького аеропорту літаках, а також повна інформація про борти, які здійснюють зліт або посадку за кілька секунд до появи літака на екрані.

Читайте такожПрага на будь-який смак: місто, де туризм став цілою індустрією

Звуковий супровід забезпечує пряма трансляція переговорів пілотів і диспетчерів.

В аеропорту відзначають, що камера оснащена очисником від крапель води і бруду, завдяки чому навіть у погану погоду зображення, що транслюється, буде залишатися високої якості.

Вперше пряму трансляцію із злітно-посадкової смуги в Празі запустили відразу з декількох точок кілька років тому. Однак зараз відео почало передаватися в режимі високої роздільної здатності. При цьому камеру пересунули ближче до торця - тепер вона розміщується в 520 метрах від смуги, а не в 2 км, як це було раніше.

Відео: Letiště Praha

Нагадаємо, український лоукостер SkyUp Airlines з жовтня 2019 року запустив три нові рейси в Чехію - з Києва у Пардубіце, а зі Львова і Харкова до Праги.

Також, лоу-кост Wizz Air подав заявку на відкриття рейсів із аеропорту Пардубіце в Київ за чеською квотою.

Крім цього, перевезення на маршруті Київ-Прага здійснюють авіакомпанії МАУ і Czech Airlines.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.