Погода на Великдень - прогноз / фото pixabay.com

Найближчим часом в Україні ще буде сухо та тепло, однак вже у суботу стане трохи свіжіше, а на Великдень, 5 травня, почнуться дощі. Про це на своїй сторінці у Facеbook повідомила відодмий синоптик Наталка Діденко.

"Найближчими днями - переважно тепло, хіба в суботу трохи посвіжіє", - каже синоптик.

У неділю, на Великдень, у денні години пройдуть короткочасні дощі з грозами у північних областях, на заході, у центральній частині та на Харківщині. Водночас на півдні, на Луганщині та Донеччині, за словами Наталки Діденко, опадів не передбачається.

Відео дня

У Києві вночі 5 травня буде без опадів, а вдень очікується дощ та гроза. 

Погода у травні 2024 - прогноз

Цього року у травні переважатимуть більш високі температури, ніж зазвичай характерні для цього місяця.  Про це в ексклюзивному коментарі Погода УНІАН повідомила кандидат географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Спеціалісти з Укргідрометцентру також передбачають, що травень 2024 року буде теплішим, наж зазвичай. За їхніми даними, середня місячна температура очікується в межах 15-18°С, а в гірських районах буде 11-14°С тепла, що на 1-1.5°С вище норми.

Вас також можуть зацікавити новини: