Якщо вірити прогнозам експерта, до контрнаступу ЗСУ залишилось зовсім трохи / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт Владислав Селезньов прогнозує, що до середини квітня 2023 року на фронті триватиме певна оперативна пауза. Це не означає повне затишшя, росіяни намагатимуться атакувати на Донбасі та на півдні Запорізької області.

В інтерв'ю "Обозревателю" експерт заявив, що, ймовірно, Росія атакуватиме українську залізничну інфраструктуру, щоб ускладнити логістику допомоги Заходу. 

Селезньов каже, що коли польові дороги підсохнуть, а це десь середина квітня, ЗСУ підуть у контрнаступ. Адже саме тоді будуть сприятливі умови для переміщення бронетехніки. Та все ж цей процес контрнаступу залежить від темпів постачання військової допомоги Заходу.

Відео дня

"Де саме відбуватиметься контрнаступ? Це може бути південь Запорізької області, можливо, інші напрямки російсько-українського фронту, але він обов'язково розпочнеться", - запевнив військовий експерт. 

Він заявив, що неможливо деокупувати всі наші території "одним махом", тож процес контрнаступу ЗСУ розділять на 5 або 6 етапів. Точніше розуміння тенденцій буде станом на червень, додав він. 

Коли українська армія перейде в контрнаступ на півдні Запорізької області, продовжив Селезньов, окупанти тікатимуть й із півдня Херсонщини, адже тоді чітко потраплятимуть під бойову роботу HIMARS.

"Але варіант такого розвитку ситуації можливий за умови стабільних поставок і ракет до РСЗВ HIMARS та високоточних артилерійських снарядів. Цих снарядів має бути така кількість, щоб повністю покривати потреби українських Сил оборони", - підсумував експерт.

Розмови про контрнаступ ЗСУ

10 березня у коментарі італійським ЗМІ радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Збройні сили України можуть розпочати очікуваний контрнаступ проти армії РФ вже протягом двох місяців.

3 березня видання NYT повідомило, що українські військові провели штабні навчання, в межах яких відрепетирували майбутній контрнаступ ЗСУ на фронті.

В американському Інституті вивчення війни не відкидали, що Росія може спробувати стримати майбутній контрнаступ ЗСУ, влаштувавши провокації та створивши погрози навколо захопленої окупантами Запорізької АЕС. 

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник заявляв, що на початку літа Україна матиме сучасну потужну зброю, яка дозволить піти у контрнаступ.

Своєю чергою, полковник Збройних сил України в запасі і льотчик-інструктор Роман Світан вважає, що після Великодня буде деокупація українських територій.

Вас також можуть зацікавити новини: